ANKARA / ALTINDAĞ - Ankara Ticaret Odası 65. Yıl Ortaokulu

Değerler Eğitimi "Sabır" Temalı ŞubatA yı Etkinliği

DEĞERLER EĞİTİMİ: SABIR

SABIR NEDİR?

Sözlükte "dayanma, dayanıklılık" gibi anlamlara gelen sabır, ahlâkî bir kavram olarak, başa gelen musibetlerden dolayı Allah'tan başka kimseye şikayetçi olmamak, yakınmamak, sızlanmamak; nefse ağır gelen ve hoşa gitmeyen şeyler karşısında dünya ve âhiret yararını düşünerek, ruhi dengeyi bozmamak için insanın kalbinde bulunmakta olan sükûnet ve dayanma gücü demektir. Sabır kavramı Kur'ân'da yetmişten fazla âyette geçmektedir. Diğer ahlâkî faziletlere de kaynaklık etmesi sebebiyledir ki Kur'ân'da müminlere ısrarla sabırlı olmaları emrolunmuştur (Kehf, 18/28).

ATO 65. Yıl ortaokulu öğrencileri sabır konusundaki gelişimleri doğrultusunda pano süslemesi etkinliklerine katılmış olup sabrın insan hayatına etkilerine dair Şubat ayında nasihat dinlemiş film izlemiş bulunmaktadır.

23-02-2024

Yayın: 23.02.2024 - Güncelleme: 23.02.2024 11:27 - Görüntülenme: 54