ANKARA / ALTINDAĞ - Ankara Ticaret Odası 65. Yıl Ortaokulu

Tarihçemiz

Semt Yıldıztepe Mahallesi olarak bilinmekte ve mahallenin çocukları bu mahallede okulun olmayışından dolayı "Solfasol İlkokuluna" devam etmekteydi.

1966 yılında Yıldıztepe Mahallesiİmar ve Güzelleştirme Derneği mahalleye bir okul yapmayı planlar. Uzun bir uğraştan sonra Milli Eğitim Bakanlığı kanalı ile Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ve Derneğin ortak çalışması ile üç derslikli taş bina ve bir lojmanı yaz döneminde Ankara Merkez Komutanlığı 28.Tümen yardımları ile tamamlanmış ve adıda Yıldıztepe İlkokulu olmuştur. Okulumuz bir dönem de İstiklal İlkokulu adıyla eğitime devam etmiştir.

1966 yılında yapılan üç derslikli bu taş bina da üçlü eğitim yapılmasına rağmen ihtiyaca cevap verememiş.1972 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından beş derslikli prefabrik bina yapılmıştır.İsmi de Hacettepe Üniversitesi bünyesinde yapılan okuldan almıştır.

1988 li yıllara gelindiğinde Ankara Ticaret Odası devreye girerek 2 katlı, 14 derslikli bir okul yapmayı planlar ve okulun çalışmalarına girişir. Bir talihsizlik sonucu okulun 2.Katı çöker 14 derslik yerine 7 derslikli ve diğer birimleri ile kaloriferli 2 katlı bir okul yaptırılır. 16.11.1988 yılında yapımı tamamlanan okulun adı ikinci kez değiştirilerek Ankara Ticaret Odası 65. Yıl İlköğretim Okulu olur.

Zaman içerinde artan öğrenciye hizmet vermeye çalışan 1966 yılındaki taş bina 1972 yılında yapılan prefabrik bina ve 1988 yılında yapımı tamamlanan 2. Katlı kaloriferli bina öğrencilere hizmet vermekte zorlanır. Prefabrik binaların sobalı dar, bakımsız ve de sağlıksız oluşları nedeniyle ATO büyük bir bina yapmaya karar verir. 198.09.1997 de yapımı başlanan okul 14 ay gibi kısa bir sürede hizmete açılmıştır. 4 katlı 15 derslikli ve diğer birimleriyle Altındağ ilçesinin büyük ve güzel okullarından biri olmuştur.

Temel atma ve açılış töreninde Sayın Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL, TBMM Başkanı Sayın Hikmet ÇETİN, Başbakan Yardımcısı Sayın İsmet SEZGİN, Milli Eğitim Bakanı Sayın Hikmet ULUĞBAY, Ankara Valisi Sayın Erdoğan ŞAHİNOĞLU, ATO Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin hazır bulunduğu büyük bir törenle 19.09.1997 tarihinde temel atılmış.18.11.1998 tarihinde hizmete açılmıştır.

8 yıllık kesintisiz Temel Eğitim Kanunu ile birlikte okulumuzun adı 1997 tarihinden itibaren ATO 65.Yıl İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.2012 yılında 4+4+4 sistemine geçilmesiyle beraber Okulumuz İlköğretim Okulundan Orta Okula dönüştürülerek ATO 65. Yıl Orta Okulu adını almıştır.

Yayın: 19.12.2017 - Güncelleme: 17.08.2023 11:40 - Görüntülenme: 1248

Etiketler :