ANKARA / ALTINDAĞ - Ankara Ticaret Odası 65. Yıl Ortaokulu

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın

Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.

Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın

Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yılı okulumzda yapılan törenle kutlandı.

Törende İstiklal marşı'nı Ezbere Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize hediyeleri verildi.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Üstün bir mücadele ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un  yazmış olduğu şiir, Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart 1921 tarihinde İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

103. Yıldönümünde, okulumuz;  İstiklal Marşımızın Kabulü kutlanmış ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy 'u anma programı ve İstiklal Marşı'nı Ezbere Okuma yarışması düzenlenmiştir.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle , kahraman gazilerimize de minnetle anıyoruz.

Mrt

2024 LGS başvurları 18.03.2024 - 29.03.204 tarihleri arasında yapılacaktır.

Sınav Tarihi: 02.06.2024

Sonuçların açıklanması : 28.06.204

Mrt

Okulumuz rehberlik servisi tarafından “Mesleğimi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim? “ ve “Çok Çalışıyorum Ama Olmuyor?” Konulu pano çalışması yapılmıştır .

Mrt

8 Mart emekçi kadınlar günü okulumuzda kutlandı.

Mrt

2. Dönem Ülke Geneli yapılacak olan 6.sınıf Türkçe - Matematik ortak sınav kazanım tablosu Bakanlığımızca yayınlanmış olup aşağıdaki gibidir.

Mrt

Okulumuz 2.dönem 1.Ortak sınav tarihleri belirlenmiştir.

Ülke geneli 6. Sınıflar Türkçe Sınavı 26 Mart 2024 Salı günü , Matematik Sınavı 27 Mart 2024 Çarşamba günü saat 09.40 -10.20 saatleri arasında yapılacaktır.

Tüm öğrencilerimize başarıalr dileriz.

Şbt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında şubat ayı milli kültürel ögeler içeren etkinlikler yapıldı.Baris Manco etkinliği yapılarak cocuklarjn sevdigi şarkıları eşliğinde dans edildi.

Hacivat ve Karagoz tanıtıldı etkinlikleri yapıldı.Nasreddin hocanın  kazan doğurdu ve Ya Tutarsa fıkraları canlandırildi.Olay sıralama kartlarıyla olay sıralama yapıldı.Keloglan hacivat karagoz kuklalariyla çocuklar gösterilerini arkadaşlarına sundular.

Milli kültürel ögeler içeren şarkı siir tekerleme türkü vb çocuklara öğretildi.

Velilerin de desteğiyle kültürel değerlerimizi anlatan bir pano hazırlandı.Eskiden kullanılan ve yörelere özgü  eşyalar tanıtıldı.Bazi öğrenciler tarafından arkadaşlarına ikramlarda bulunuldu.(fındık, lokum,gül kolonyası vb )Halk oyunları gösterileri izlendi.

Eski yöresel oyun ve oyuncaklardan bahsedildi.Üc renkli topac kitabi okunarak artık materyallerden topac yapıldı.Çocuklarla eğlenceli vakit gecirildi.

Şbt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında eğitimci yazar Gulselin Kartal ile cevrimici buluşma sağlandı.Kitabi Hazel ve Lemur hakkında sohbet edildi.

Çocuklarımız için farklı bir deneyim oldu.

Şbt

'Dilimizin Zenginlikleri' projesi Şubat ayı etkinlikleri kapsamında atasözleri ve deyimler öğrenciler tarafından resimlestirilmis ve okulumuzda sergilenmiştir

Şbt

illî Eğitim Bakanlığımızca alınan karar doğrultusunda, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri anmak amacıyla  okulumuzda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ülkemizi yasa boğan asrın felaketinde hayatını kaybedenlere allahtan rahmet,yakınlarına ve milletimize başsağlığı dileriz.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından, il, ilçe ve okul genelinde yapılacak ortak sınavlar öncesinde il sınıf/alan zümrelerince oluşturulacak konu soru dağılım tablolarına örnek teşkil edecek tablolar yayımlandı.